Over Chloé Rice

Over Chloé Rice

‘Verbinding’ is de term dat Chloé’s rol als ontwerper het best illustreert. Het verbinden van mensen, of merken aan mensen is een rode draad voor haar als ontwerper en komt veel terug in haar projecten. Hieronder een quote die haar visie als ontwerper goed weergeeft:

“Tell me and I’ll forget; show me and I may remember, involve me and I’ll understand.”

Gefascineerd is ze met het in contact brengen met ‘soortgenoten’ om zodoende kennis, ideeën en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Soms ook juist om gedragsverandering uit te lokken. Telkens gaat ze de uitdaging aan om een krachtige verbinding tot stand te laten komen door als het ware in iemands gedachten te komen. Kortom haar helemaal in te leven.

Gespecialiseerd in het custom ontwerpen van websites is haar drive om online uit te blinken door doelgericht, kritisch maar vooral ook onderzoekend te werk te gaan. Zo streeft ze altijd naar een unieke maar vooral positieve gebruikerservaring die zichzelf onderscheidt van andere.


Werkervaring

 • 11. 2017 - heden

  ANWB Den Haag - Visual designer

  Eindverantwoordelijk voor de online visual design language van de ANWB. Als visual designer ontwerp, implementeer en bewaak ik de ANWB-merkrichtlijnen. Dit doe ik in nauwe samenwerking met UX-ontwerpers, front-enders, onderzoekers en marketeers. Ik neem deel aan design sprints en zorg dat de design system voor iedereen goed werkt en altijd up to date is.


 • 06. 2016 - 10. 2017

  Acato Den Haag - Visual/UX designer

  Ontwerpen, onderzoeken en presenteren van branding concepten tot aan complete interfaces en design languages voor websites en apps. Opdrachtgevers: Kruidvat, Trekpleister, Justlease, Moovler, Buurtboer, Ximedes, L1NDA, PostNL, EMS, Dierenarts/KNMvD, MrWoon etc.


 • 05. 2014 - 2016

  Nieuw Creatief Peil Rotterdam - Visual Designer

  Van custom-made websites/apps tot wordpress. Opdrachtgevers: East57, Cellro, koffieTcacao, Hockey Shop, Euro-Belt, VPR-Consultants, Videosupport.me, Thoms, Galderma, Beiersdorf etc.


 • 01. 2013 - 2014

  Studio Duel Den Haag - Graphic Designer (5 maanden stage)

  Ontwerpen en presenteren van identiteiten, animaties (storyboard), web- en drukwerk. Opdrachtgevers: Filmhuis Den Haag, Satellietgroep, Koninklijke Bibliotheek, FMO Bank, Fonds1818-24, Haags Ondernemershuis etc.


 • 09. 2011 - 2013

  ConnectSB GoudaGraphic- & Webdesigner

  Ontwerpen van facebook applicaties, timelines, inhakers, presentaties, beurs materiaal. Ook ‘Community Management’ ervaring. Opdrachtgevers: National Geographic, Schwarzkopf, Jumbo, Walibi, Bruynzeel, Silan, Taft, Persil etc.


 • 09. 2009

  Studio Piraat Den HaagGraphic Designer (4 maanden stage)

  Ontwerpen en presenteren van huisstijlen, drukwek, web items en pitches. Opdrachtgevers: CDJA, Backpackflags.com, Sollasi & Le Parage, Fietsdepot Haaglanden, Liquid Smoking, Dutch Cowboys etc.


 • 01. 2009

  T2 Ontwerp Den HaagGraphic Designer (6 maanden stage)

  Ontwerpen en presenteren van huisstijlen, websites, redactioneel ontwerp. Opdrachtgevers: Dunea, TIN, VOKK, Nationale Ombudsman etc.

Opleidingen

 • 09. 2010 - 2014

  Willem de Kooning Academie Rotterdam

  Grafisch Ontwerpen, Commercial Practice. Minor Branding. HBO diploma (BDes - Bachelor of Design)


 • 09. 2007 - 2010

  Grafisch Lyceum Rotterdam

  Media Vormgeven (versneld). Masterclass, MBO diploma


 • 09. 2002 - 2007

  Segbroek College Den Haag

  Profiel: Cultuur & Maatschappij, Keuzevak: Biologie. HAVO diploma

Vaardigheden

Sketch
Photoshop
Indesign
Illustrator
Zeplin
Invision
Wordpress
Mailchimp
Slack